Käytännön huomioita hostauspalveluita vertaileville

Hostauspalveluita hankkiessa kannattaa huomioida myös niihin liittyviä riskejä. Nykyään hostauspalvelujen käyttö on lähtökohtaisesti varsin helppoa ja turvallista, mutta muutamia seikkoja kannattaa silti huomioida. Riskien hallinta kannattaa toki skaalata suhteessa hostauspalvelun tarpeisiin. Eli yksityisen bloginpitäjän ei tarvitse olla turvallisuudestaan läheskään yhtä huolissaan kuin vaikkapa pienen yrityksen. Suuremman yrityksen kannattaa puolestaan investoida riittävästi aikaa ja rahaa hyvään hostauspalveluun ja huomioida tässä artikkelissa olevia seikkoja. Tämäkin on toki toimialakohtaista, mutta mikäli yritys esimerkiksi säilyttää tärkeitä tietoja hostauspalvelun kautta, turvallisuuden tarve korostuu jälleen.

Varmuuskopiointi

On tärkeää huomioida, että hostauspalvelu tarjoaa toimivan varmuuskopiointipalvelun. Nykyään kaikkien hostauspalvelujen pitäisi vähintään tarjota jonkinlaista varmuuskopiointia, joten kannattaa automaattisesti sivuuttaa palvelu, joka ei sitä tarjoa. Kannattaa myös tarkastaa yksityiskohtaisemmin, minkälainen varmuuskopiointipalvelu sivulla on tarjottavana, ja vertailla.

Turvallisuus

Sivustot voivat joutua malware- tai kyberhyökkäyksien kohteeksi, etenkin jos sivusto herättää laajempaa huomiota tai tarjoaa kaupallista palvelua. Tällöin on tärkeä tarkastaa ja verrata, minkälaisia suojaus- ja salauspalveluja hostingpalvelu tarjoaa. On erityisen tärkeää huomata, miten salasanat on suojattu hostingpalvelussa.

Skaalautuvuus

Hostingpalvelu on tärkeä mitoittaa oman tarpeen mukaan. Muuten maksaa turhasta, tai oma sivu ei välttämättä pysty palvelemaan kaikkia asiakkaita. Hostingpalvelut tyypillisesti tarjoavat useita eri palveluja, joista valita itselleen sopivin suhteessa dataliikenteen ja hostattavan datan määrään. Nettisivujen tulisi kuitenkin toimia nopeasti, ja mm. Facebook ei suosi hitaasti toimivia sivuja. On suositeltavaa myös huomioida, kuinka helposti ostettua palvelua voi päivittää tehokkaampaan pakettiin tai pienentää. Kannattaa lukea, aiheuttaako tämä lisäkuluja.

Analytiikka

Useimmille sivustonpitäjille on tärkeää tietää, kuinka paljon ihmisiä sivulla vierailee, ja saada tarkempaa tietoa kävijöistä. Kannattaa tarkistaa minkälaisia analytiikkapalveluja sivu tarjoaa automaattisesti osana hostingpalvelua. Kerätty kävijädata voi auttaa kehittämään sivustoa oikeaan suuntaan ja oikealle käyttäjäryhmälle.

Asiakaspalvelu

Hyvään hostingpalveluun kuuluu myös toimiva asiakaspalvelu. Ympärivuorokautinen palvelu on tärkeää kriittisemmille palveluille, ja etenkin jos tarjoat kaupallista palvelua ympärivuorokautisesti. Kannattaa huomioida, onko palvelu saatavilla jokaisena vuodenpäivänä, mihin aikaan, ja onko sitä saatavilla halutulla kielellä. On tärkeää ottaa huomioon myös, miten palveluun voi ottaa yhteyttä, ja onko puhelinpalvelua sähköposti- ja chat-palveluiden lisäksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *