Miksi ja millaisessa tilanteessa kannattaa valita dedikoitu web-palvelin?

Kerromme tässä artikkelissa pähkinänkuoressa miksi kannattaa valita dedikoitu web-palvelin ja millaisissa tilanteissa kannattaa suosia nimenomaan dedikoitua web-palvelinta. Jos pähkäilet web-palvelimen valinnan kanssa, lue tästä artikkelista vinkit dedikoidun web-palvelimen valintaan liittyen.

Millaisissa tilanteissa dedikoitu web-palvelin on kaikista paras valinta ja missä tilanteissa se kannattaa jättää valitsematta?

Halutessasi luoda kunnollisen sekä laaja-alaisen web-palvelun, on dedikoitu web-palvelin paras mahdollinen valinta, koska valinta takaa sen, että hallitset palvelua täysin itsenäisesti. Palvelin ei palvele ketään muuta kuin sinua, joten liikkumavapautesi on erityisen suuri.

Toisaalta dedikoidun web-palvelimen käyttäjällä tulee olla myös tietyn tasoista osaamista, sillä valitessasi dedikoidun web-palvelimen, joudut huolehtimaan itsenäisesti myös palvelimen tietoturvasta. Kuten niin monessa muussakin asiassa, vapaus tuo mukanaan myös vastuuta! Tietoturvan merkitystä ei voida riittävästi korostaa kaikessa internetin käytössä, puhumattakaan tilanteesta, jossa suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia web-palveluita. Tästä syystä dedikoitua web-palvelinta ei kannatakaan valita, ellei ole aivan varma, että tietää, mitä tekee.

Dedikoidun web-palvelimen edut

Kuten jo edellä todettiinkin, tarjoaa dedikoitu web-palvelin käyttäjälleen melko vapaat kädet. Lisäksi tällainen palvelin takaa sen, että palvelun raja päättyy palvelimen fyysisiin rajoihin. Kun käytät web-palvelinta yksin, saat myös käyttöösi kaikki palvelimen resurssit täysin yksin eikä toisen yrityksen palvelut ole viemässä suoritustehoa palvelimeltasi.

Dedikoidun web-palvelimen ehdoton etu on se, että palvelimen ansiosta sinulle jää tavallista enemmän aikaa varautua ruuhkahuippuihin. Varautumalla tällaisiin erityisen suuren kysynnän aikoihin voit välttää monta sudenkuoppaa. Kerromme seuraavaksi millaisiin seikkoihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota päätettyäsi hankkia dedikoidun palvelimen ja etsiessäsi sopivaa palveluntarjoajaa.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota valittaessa dedikoidun palvelimen tarjoajaa?

Jos olet päättänyt hankkia dedikoidun palvelimen, tarkista erityisen hyvin palvelimen raudan laatu sekä rautavikoihin saadun tuen saatavuus sekä laatu. Lue sopimusehdot tältä osin erityisen huolellisesti. Varmista, miten nopeasti palveluntarjoaja reagoi rautavikaan ja alkaa tutkia mahdollista vikaa. Entä miten nopeasti rikkinäinen rautaosa palveluntarjoajan toimesta vaihdetaan? Jos palveluntarjoaja ei pidä antamiaan lupauksia, onko käyttäjällä oikeus saada hyvitystä ja jos on, niin miten paljon? Vertaile ja kilpailuta dedikoidun palvelimen tarjoajat!