Mistä webhotellien ylläpidossa on kyse ja miksi kannattaa hankkia webhotelli?

Kun lähdet lomamatkalle, yksi ensimmäisistä asioista, joita alat järjestellä, on sopivan hotellin tai muun majoituksen järjestäminen. Samoin pitäisi toimia myös omien verkkosivujen tai verkkopalveluiden kohdalla, joille kannattaa vuokrata kiintolevytilaa webhotellista. Kerromme tässä artikkelissa, mistä webhotellien ylläpidossa on kyse ja miksi jokaisen, jolla on omat verkkosivut tai muunlaisia verkkopalveluita, kannattaa harkita kiintolevytilan vuokraamista webhotellista.

Mistä webhotellien ylläpidossa on kyse?

Puhuttaessa webhotelleista ja niiden ylläpidosta puhutaan palvelusta, jossa vuokrataan kiintolevytilaa toisten toimijoiden käyttöön. Webhotelleja ylläpitävillä yrityksillä on siis omat www-palvelimensa, joilta se tarjoaa tällaista tilaa muiden käyttöön esimerkiksi verkkosivujen ylläpitoa varten.

Miksi webhotellin käyttö kannattaa?

Webhotellin käyttö kannattaa, koska vuokraamalla kiintolevytilaa web-hotelleja ylläpitävän yrityksen kiintolevytilalta, saat samalla käyttöösi perustyökalut, joiden avulla voit ylläpitää kiintolevytilaaa. Monesti saat käyttöösi myös monia hyödyllisiä oheispalveluita, joista hyödyt monin tavoin. Saatat saada esimerkiksi oman sähköpostiosoitteen, joka lisää katu-uskottavuuttasi. On nimittäin aivan eri asia ottaa yhteyttä kontakteihin sähköpostiosoitteella, jonka pääte viittaa omaan yritykseen kuin sähköpostiosoitteella, jonka pääte viittaa ilmaissähköpostiin. Saatat saada myös mahdollisuuden pitää yllä sähköpostilistoja tai sellaisia sovelluksia, joiden avulla www-sivujesi taikka muiden verkkopalveluidesi ylläpitäminen on entistä helpompaa. Saat myös tavallisesti liitettyä webhotelliin oman verkkotunnuksesi sekä IP-osoitteesi. Tämä auttaa sivuston löytämistä ja auttaa asiakkaitasi muistamaan sivustosi osoitteen.

Ketkä käyttävät webhotelleja ja millaiset yritykset tarjoavat webhotellipalveluja?

Webhotellien käyttäjäkunta on monen kirjavaa. Käyttäjistä löytyy yksityishenkilöitä sekä erilaisia järjestöjä ja yrityksiä. Toisaalta myös webhotellien palvelun tarjoajat ovat monen kirjavaa joukkoa, sillä webhotellien tarjoajien joukosta löytyy hyvinkin monenlaisia internet-palvelujen tarjoajia, joista käytetään yleisesti lyhennettä ISP. Osa näistä palveluntarjoajista on pienyrityksiä ja osa esimerkiksi monikansallisia puhelinyhtiöitä.

Ennen oman webhotellin vuokraamista kannattaakin tutustua tarkkaan, millaiselta palveluntarjoajalta tilauksen aikoo tehdä ja millainen tekninen toteutus kyseisessä webhotellissa on. Vertaile ja kilpailuta erilaisia webhotellivaihtoehtoja, äläkä tuijota pelkästään hintoja, vaan kaivaudu pintaa syvemmälle. Yksinkertaisimmat webhotellit sisältävät nimittäin ainoastaan palvelintietokoneen ja internet-verkkoyhteyden, kun taas laadukkaista webhotelleista löytyy useita muita teknisiä ratkaisuja, kuten sähkönsyötön varmistuksia sekä kulunvalvontaa. Et varmasti haluaisi lomasi aikana majoittua turvattomaan hotelliin ja turvallisuus on kaiken a ja o myös webhotellissa!