Tietoturvan merkitys on kasvanut kaikessa netin käytössä – myös webhotellien vuokraamisessa

Internetin käytön yleistyttyä räjähdysmäisesti tietoturvan merkitys kaikessa netin käytössä on myös kasvanut räjähdysmäisesti. Yhä useammin saa lukea uutisotsikoita, jotka kertovat vakavista tietoturvamurroista ja tämä onkin asia, joka jokaisen netin käyttäjän, ja webhotellin vuokraajan, tulee huomioida ja ottaa vakavasti! Kerromme tässä artikkelissa ajankohtaisesta aiheeseen liittyvästä uutisotsikosta USA:sta. Lisäksi kerromme, miten webhotellin vuokraajan tulee huolehtia vuokraamansa webhotellin turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä.

Mitä tapahtui venäläisten hakkereiden tunkeuduttua USA:n sähköverkkoja ohjaaviin tietojärjestelmiin?

Vuonna 2017 venäläiset hakkerit tunkeutuivat USA:n sähköverkkoja ohjaaviin tietojärjestelmiin. Venäjältä kohdistuukin USA:han runsaasti kyberhyökkäyksiä, joille ei näy loppua. Hakkerit onnistuivat hyökkäämään sähkönsiirtoverkkojen tietojärjestelmiin siinä laajuudessa, että he olisivat halutessaan voineet katkaista sähkön siirtämisen. Venäjän valtio jopa tukee iskuryhmiä, jotka on nimetty osuvasti nimillä Energetic Bear ja Dragonfly. Tietojenkalastelu on eräs venäläistenkin hakkereiden yleisesti käyttämä taktiikka, joten netissä kannattaakin olla erityisen varovainen siitä, kenelle tietojaan antaa ja millaisia tietoja itsestään verkossa kertoo.

Miten webhotellin vuokraajan tulee varmistaa vuokraamansa webhotellin turvallisuus

Vuokrattaessa webhotellia maltti on jälleen valttia. Valintaa ei kannata tehdä suin päin, vaan erilaisten tarjolla olevien vaihtoehtojen vertailuun kannattaa nähdä hieman vaivaa ja siihen tulee varata riittävästi aikaa. Ennen valintaa tulee varmistaa, että webhotellin tekniset ratkaisut ovat tietoturvan kannalta riittävällä tasolla ja että webhotellin työntekijöiden ammattitaito on riittävää. Tämän lisäksi tulee muistaa, ettei webhotelleihin kannata tallettaa erityisen henkilökohtaisia tietoja tai sellaisia tietoja, jotka ovat arkaluontoisia.

Mahdollisiin tietojenkalasteluyrityksiin tulee myös suhtautua vakavasti, eikä omia henkilökohtaisia tietoja tule koskaan jakaa verkon kautta kevyin perustein. Vaikka netti onkin tietyllä tavalla tehnyt maailmasta aikaisempaa helpommin saavutettavan välimatkoja lyhentämällä, sisältää sen käyttö myös monia ennennäkemättömiä vaaroja. Valitettavasti monista upeista ominaisuuksistaan huolimatta, se hyödyttää myös monia rikollisia, joiden keinot ovat erityisen röyhkeitä. Netin käyttäjän ei tulekaan olla liian sinisilmäinen ja luottavainen. Yleensä netissä pätee sanonta, että se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei yleensä olekaan totta. Hakkerit ovat onnistuneet jopa varastamaan pankilta lähes 1 000 000 dollaria, joten mitä ne pystyvätkään tekemään tavallisille netin käyttäjille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *